Even voorstellen

Hallo, mijn naam is Christie Cox (64). Ik ben de eigenaresse van Christies Cottage en woon sinds 1989 aan de Torenstraat in Schimmert. Ik leef daar samen met mijn vriend/partner Edward en 2 lieve Australian Shepherds.

 

Christies Cottage nu

Christies Cottage bestaat sinds 21 juli 2011 en is gelegen op een ruim perceel van ca. 1500 m2 waarop zowel mijn woonhuis als de geheel vrijstaande vakantiewoning staat. Christies Cottage is regelmatig gemoderniseerd en verduurzaamd in de loop van de jaren. De laatste verbouwing, het realiseren van een derde badkamer, heeft plaatsgevonden in 2020. In 2023 is de gehele woning voorzien van HR++ glas.

 

Een stukje geschiedenis  / Het ontstaan van de cottage
In 1982 wilde de toenmalige eigenaar, van beroep aannemer, een garage/opslagruimte bouwen op zijn perceel. Op een gegeven moment kreeg hij de opdracht om een oud klooster te slopen hier in de buurt.  Daar trof hij bijzondere bouwmaterialen aan zoals een prachtige houten verdiepingsvloer, fraaie veldbrandstenen en een authentieke openhaardschouw. Dat bracht hem op het idee om de opslagruimte om te bouwen tot een tweede woning. Door omstandigheden is het echter niet zover gekomen, hij verkocht het perceel met woning en bijgebouw in 1989 aan ons.

Aanvankelijk gebruikten wij het riante bijgebouw voor feestjes en tijdelijk onderdak voor familie en vrienden. Gaandeweg ontstond het plan om er een gezellige cottage van te maken.  Zo gezegd zo gedaan. En zo ontstond er een ruime vakantiewoning voorzien van mooie karakteristieke elementen uit een klooster in Limburg.